Med roku 2021 - reportáž a návštěvní kniha

Med roku 2021 okem jednoho z degustátorů a pořadatelů...

Jak to bylo letos?

Stejně jako v minulých letech, PSNV pořádala soutěž o nejlepší med roku (už sedmý ročník) a s ní i související výstavu soutěžních medů. S ohledem na velmi špatný snůškový rok, i s ohledem na určitá omezení COVID, soutěž i výstava dopadla nakonec velmi dobře. Do soutěže bylo přihlášeno cca 120 medů z celé ČR. Medy tradičně prošly laboratoří a odborným hodnocením degustační komise PSNV.

Vítězné medy v jednotlivých kategoriích

/ zde bude galerie (pruh) fotek z degustací /

Následně se konala tradiční akce Med roku 2021 - výstava medu. Organizace této akce proběhla v podstatě obdobně jako v roce 2020 - detailněji si to můžete připomenout v reportáži z minulého roku.

Letošní výstava však měla výrazně více návštěvníků než minulý rok. Přicházeli tradiční hosté, ale i mnoho nových, ať už náhodných kolemjdoucích, či cíleně nových návštěvníků, kteří se rekrutovali i z řad včelařů i z laické veřejnosti.

Tradičně šlo shlédnout a volit nejlepší vzhled (balení) medu v první místnosti, v té další byl umístěn PSNV prodejní stánek se dvěma prodejci včelích produktů a v posledním sále pak šlo ochutnat všechny vzorky medu zaslané do soutěže.

/ zde bude galerie (pruh) fotek z výstavy /

Návštěvní kniha

Při odchodu si opět mohli návštěvníci vzít volnou vstupenku na prohlídku Radniční věže a zanechat nám vzkaz v Návštěvní knize, kterou Vám doporučujeme si prohlédnout:

Návštěvní kniha z MR2021 v PDF (2,3 MB)

Kniha má 14 listů a není v ní nouze ani o kresby, nebo vzkazy návštěvníků z jiných zemí. Pamatuji si hosty z SK, PL, USA, GB-UK, DE, AU, NE, UA, RU, IT, HR a SL. Nejspíš tam však byli i návštěvníci z jiných zemí (např. z arabských - dle oděvu), ale jejich národnost mi zůstala utajena. Cizojazyčné vzkazy z návštěvní knihy jsou volně přeloženy níže a rozhodně stojí za přečtení... smiley

Vzkazy cizinců:

  1. Velké díky za výstavu, velmi zajímavé a chutný med (rusky)
  2. Velmi přátelští lidé s množstvím informací. Děkujeme. Kathleen a Pippa, UK (anglicky)
  3. Miluji tuhle akci! Propagace výrobců medu vysoké kvality s láskou k úžasnému medu! Přijeďte do Kalifornie smiley Lea, San Francisko, USA (anglicky)
  4. Velmi zajímavá a chutná výstava. Zdraví Potanol Jwocie (anglicky)
  5. Velký zážitek s mnoha různými medy k vyzkoušení. Nečekaný zážitek. (anglicky)
  6. Díky za lahodné ochutnávky smiley Kali a Anton (německy)
  7. Díky za ochutnávku, bylo to báječné. Nikdy jsem nevyzkoušel tak moc medu smiley Děkuji! (anglicky)
  8. Děkuji za ochutnávku medu! Miluji med! (anglicky)

Závěrem...

Děkujeme všem návštěvníkům za milé vzkazy a povzbuzení. Budeme se snažit pokračovat v již zaběhlé tradici a doufáme, že další ročník této krásné akce bude ještě úspěšnější.

Autor: Marek Konvičný