Medovníčkova dobrodružství a Pohádkové včely

V posledních dnech vyšla další kniha se skřítkem Medovníčkem v hlavní roli, již pátá v pořadí. Je to zatím desátá kniha z pera jihočeského spisovatele a dlouholetého včelaře Jana Lebedy. Kniha je opět ilustrovaná výtvarnicí Zdeňkou Študlarovou. Její obrázky z předchozích Medovníčkových knih byly předlohou pro Omalovánky, které vyšly jako příloha časopisu Moderní včelař 3/2013.

 

Lebedovy knihy pro děti se vyznačují laskavým a vlídným slovem. Kromě toho skýtají dětem zábavu a také mnoho poučení o přírodě. Zejména ty s Medovníčkem jsou členěny do jednotlivých kapitol, které svým rozsahem odpovídají schopnosti malých čtenářů soustředit se, pochopit text a vlastními slovy ho reprodukovat.

 

Tentokrát Medovníček pomůže studánce s pramenitou vodou, uspořádá včeličkám Velikonoce, ve snu ho unesou vosy na Vosí planetu, kde musí těžce pracovat, ztracenému koníku Tomíkovi najde maminku, slepičku Pipku naučí počítat, aby se jí neztrácela kuřata, a zažije i další dobrodružné příhody.

 

Knihu opět vydalo Nakladatelství Brána a.s. Totéž nakladatelství v těchto dnech přistoupilo k reedici Lebedových Pohádkových včel, které už dlouho nebyly k sehnání. Obsahově jsou stejné, ale mají mírně pozměněnou obálku.

 

 

Medovníčkova dobrodružství
Pohádkové včely