Prosklené pozorovací úly pro Lanstroth 2/3 (výška rámků 159 mm)

 

Již nějaký čas jsme si chtěli pro různé příležitosti (včelařské akce, výstavy, prezentace vlastního chovu včel, podpora prodeje medu) pořídit prosklený pozorovací úl pro rámky Lanstroth 2/3 - 159 mm. Vzhledem k časovému vytížení nemáme možnost si takový úl vyrobit sami a dodavatele pozorovacích úlů pro rámky tohoto typu jsme nebyli schopni najít.

Ing. Čermák nám doporučil svého dodavatele včelařských potřeb (rámky/nástavky/dna), který pro něj, jako pro dobrého zákazníka, vyrobil prosklený úl pro rámky Optimal. Tohoto výrobce jsme oslovili s naším požadavkem – Langstroth 2/3. Prosklené pozorovací úly L2/3 je schopen vyrobit v ceně 1900,- Kč. Jedná se úl pro 3 rámky nad sebou, takže bude-li přítomná matka, bude ji možné spatřit vždy. Pro nás a pro své známé objednáváme celkem 6 ks.

Vzhledem k tomu, že běžně nejsou tyto pozorovací úly k dostání a že výrobce je zaměřen na sériovou výrobu (tudíž by se výrobou 1 pozorovacího úlu asi nezabýval), obracíme se s nabídkou podílení se na větší a pro dodavatele zajímavější série.

Pokud tedy budete mít o pozorovací úl zájem, prosím dejte nám co nejdříve vědět. V sobotu 1. 8. 2009 provedeme celkovou objednávku. Úly by pak mohly být vyrobeny na přelomu srpna a září.

Nejedná se z naší strany o obchodní zboží, takže hromadná objednávka má pouze ten smysl, abychom výrobou pozorovacích úlů výrobci dali jako skupinka chovatelů stejné rámkové míry zajímavější zakázku a přitom se i s požadavkem na 1 úl dočkali svého.

Doprava úlu tudíž není zahrnuta v ceně a bude ji nutné řešit individuálně. V případě zájmu mě prosím kontaktujte.