Chvála medu na Horním hradě (Hauenštejně) opět s PSNV, možná ale naposled

Tak jsme zase byli se stánkem na Hauenštejně. Letošní Chvála medu, jež se konala v sobotu 30. 7., se velice vydařila. Přišla spousta lidí, vedly se utěšené hovory. Spousta hostů dorazila ze sousedního Německa, tak jsme se snažili porozumět saskému dialektu. Největší zájem byl o živé včely, propolisovou tinkturu a lipový med.

Samozřejmě také o knížky, časopisy, DVD.

O producentech medovice přednášel kolega Michal Počuch. A jak je u něho dobrým zvykem, vzal také zájemce do krajiny, kde se producenty snažili společně hledat.

O apiterapii a léčebných schopnostech produktů včelí píle poté přednášel nabitému sálu Z. Klíma. Účastníci přednášek se pak vraceli k našemu stánku a vedly se hovory, jež (řečeno s klasikem) rozhodně stojí za opakování.

Poctivou folkařinu a trampířinu zahráli členové karlovarské kapely Poslední vagón. Potěšlivá musika, kterou jsme taky hrávali v lesích a u ohňů.

Šermířské souboje s veršovaným komentářem kombinovali členové skupiny Duellanti.

V guláši bylo víc kmínu, než asi být mělo, klobásy výborné, zelné placky rovněž. Obsluha vlídná a usměvavá. Chodovar velmi pitelný. K tomu břišní tance ...

Prostě vydařený den!

Překvapil zájem (zatím) nevčelařících návštěvníků o obor, o postery PSNV, o to, jak se žije v úle a jak to ty včelky vlastně dělají. Byl z toho dobrý pocit.

Díky všem, kteří pomohli a přijeli( A že jich bylo hodně...

Co bylo překvapivé: ukazovali jsme německým chovatelům náš odpařovací koutek pojmenovaný pracovně Jak odpařují v kapitalistické cizině. A k tomu německé a anglické metodické příručky volně dostupné na webech. A co byste řekli: většina je neznala...

Na tomto místě najdete komentovanou fotogalerii Jiřího Matla, která vám přiblíží atmosféru akce.