Olomoucká setkávání - Hož je to tade + článek v místním deníku

 

V sobotu 4. 10. proběhla první z cyklu pěti přednášek Olomouckých včelařských setkávání, které pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje pořádá PSNV. Po úvodním vystoupení náměstka hejtmana, Ing. Michala Symerského, a uvítání účastníků hlavním organizátorem, panem Františkem Vlčkem, následovala samotná přednáška v podání doc. Ing. Antonína Přidala, Ph.D., a to na téma Včela a člověk v kulturní krajině 21. století.

Náměstek hejtmana (vlevo) s hlavním organizátorem Františkem Vlčkem

 

 

Na přednášku, která se konala ve velmi pěkném prostředí Kongresového sálu Olomouckého kraje, si našlo cestu několik desítek včelařů. A co potěší, mezi nimi se našly i včelařky!

Kongresový sál Olomouckého kraje je svědkem první přednášky

 

 

Přednáška, jak už název napovídá, tentokrát nebyla ani tak o přerovnávání nástavků a válečné mašinerii proti VD, ale spíše o jiných pohledech na včelaření – environmentálních, společenských, finančních apod.

 

 

Po přednášce došlo i na diskusi. Byla zajímavá, poučná a časově neúprosně ohraničená dohodnutou "dvanáctou". Ale i tak se malinko přetahovalo.

 

Diskuse po přednášce

 


No a každá pořádná akce má mít i pořádného partnera. V našem případě organizátory podpořil pivovar Litovel. Věřím, že po takovém maratonu přijde přednášejícím dárek na svlažení hrdla vhod. Předpokládám, že až se toto ostatní přednášející dozvědí, přijedou raději vlakem.

 

Partner akce - přišel, viděl, Litovel

 

 O Olomouckém včelařském setkávání napsal i místní deník