Včelařská technická revoluce v Olomouci

Jako již tradičně v sobotu, tentokrát 14. 3. 2015, vstoupil příběh Olomouckých včelařských setkávání do první poloviny své bonusové části. První ze dvou dodatečně zařazených přednášek měl na svých bedrech Ing. Jan Jindra, na kterém je prostě vidět, že má rád vymýšlení, inovování a vynalézání všeho druhu a co je hlavní, neváhá se o své nápady podělit s ostatními kolegy. Tak tomu bylo i u nás v Olomouci.

 

 

Tentokrát to bylo hlavně o tom, jak si i se 150 včelstvy včelaření užít, mít z něj radost a nemít bolavá záda a stres. Pan Jindra zde prezentoval svoje všemožné vychytávky, jako například polystyrenový úl vlastní výroby, železná kočovná dna, vysoušeče medu, Jindrův rudlík pro snadnou manipulaci s úly během kočování, odvíčkovací stroj, měření teploty v úle, tak abychom poznali, zda je včelstvo už opravdu bez plodu a další. Tyto je možné najít i na jeho webu www.jjvcela.sweb.cz .

 

 


Jelikož jsme díky panu Jindrovi strávili příjemné včelařské dopoledne, tak i pan Jindra dostal od hlavního organizátora celých OVS pana Vlčka a za Dubickou včelu o.s., něco pro zpříjemnění zpáteční cesty domů.

 

 

 

Příští a bohužel už asi opravdu poslední část OVS se uskuteční 18.4.2015, což je opět sobota, a tentokrát bude přednášet Mgr. Jiří Danihlík vše co ví a zná o Moru včelího plodu. Jelikož hlavně u nás na Moravě je to téma nyní doslova ožehavé, věřím, že si nenecháte tuto přednášku ujít a všichni jste na ni organizátory srdečně zváni.     

 

Josef Rouš