Zpráva o výsledcích voleb do vedení PSNV-CZ

Na IV. sněmu PSNV-CZ, konaném 7. 3. 2015 v pensionu Pamir ve Zbýšově, se uskutečnily (kromě dalšího jednání a diskuse o úpravách stanov) také volby do vedení PSNV-CZ.

 

Obecně:

IV. sněm PSNV na svém jednání 7. 3. ve Zbýšově nejprve stanovil počet členů nové rady na 7, volilo se z 9 kandidátů, kteří se presentovali jak v e-Věstníku, tak obsáhlejšími profily na Interním fóru, kde také odpovídali na otázky členů.

Sněm volil kromě členů rady přímo i 1. a 2. místopředsedu, přičemž 1. místopředseda je spolu s předsedou statutárním zástupcem.

Dále byl přímo volen i předseda kdysi dozorčí rady, v budoucnu kontrolní komise (podle nových stanov uvedených v soulad s dikcí NOZ) a její další dva členové, a to ze 4 kandidátů.

 

Výsledky voleb

Rada PSNV-CZ

Sněm zvolil novou radu PSNV-CZ v tomto složení:

za člena rady a zároveň 1. místopředsedu:  Radka Hykla

za člena rady a 2. místopředsedu:  Ludvíka (Bobra) Marka

za členy rady:  Zdeňku Cutákovou

Alenu Machovou

Michala Kabáta

Leopolda Matelu

Jiřího Matla

 

Kontrolní komise:

Za předsedu kontrolní komise zvolil sněm:   Vladimíra Saboloviče

Za členy této komise: 

Pavla Nováka

Marka Konvičného

 

Volba předsedy:

Nová rada PSNV-CZ pak ještě téhož večera na svém prvním jednání jednomyslně zvolila za nového předsedu PSNV-CZ:  

LEOPOLDA MATELU

 

Na tomto místě je třeba v pokoře a s vřelostí poděkovat členům minulé rady, zvláště pak končícímu předsedovi Zdeňkovi Klímovi, jenž po dvě volební období PSNV-CZ vedl.

A té nové radě je pak zajisté nutno popřát hodně sil, dobré nápady, inspiraci, odvahu a vytrvalost ...

Stejný dík náleží i řediteli kanceláře P. Texlovi za tu často neviditelnou spoustu práce ... S Petrem Texlem jakožto ředitelem kanceláře bude nová rada ráda dále spolupracovat.

Díky také všem, kteří na sněm přijeli, přijali odpovědnost, potkali se a sněm odpracovali, bylo to náročné, ale zároveň tvůrčí a dokázali jsme najít konsensus v řadě zásadních a asi i dosti převratných bodů. O nich více v interních mediích.