Včely na filmovém festivalu Life Sciences

Tisková zpráva

14. října 2015

 

Včely na filmovém festivalu Life Sciences

 

Jedinečný pohled do světa včel a jejich chovu nabízí dokument Pracovní společnosti nástavkových včelařů (PSNV-CZ) Včelař - Farmář, který soutěží na mezinárodním filmovém festivalu Life Sciences v Praze. Příběh včelaře Martina provede diváky včelařským rokem od jara do zimy a nabízí pohled na medem chutnající obor. Snímek bude ke zhlédnutí již tento čtvrtek 15.10. od 12:30 na České zemědělské univerzitě v Praze.

 

Na cestách za inspirací pro založení včelí farmy navštíví Martin přední odborníky, vědce v laboratořích i včelaře profesionály.  Úvodní třináctiminutový díl s názvem Včelař – Farmář představuje Martinův příběh v kostce. Na dokument navazuje 15 dílů naučných videí o celkové délce tří hodin.

 

Cílem filmového festivalu Life Sciences (www.lsff.cz) je uvést a ocenit nejnovější snímky z oblasti přírodních a zejména zemědělských věd i techniky a současně prezentovat možnosti jejich využití ve vzdělávání. Program festivalu tvoří mezinárodní soutěž filmů, informativní promítání filmů nezařazených do soutěže, odborné semináře, besedy s odborníky a další doprovodné akce.      

 

Kontaktní osoba:  Ing. Petr Texl, ředitel kanceláře PSNV-CZ, z. s.,  728 717 375, reditel@psnv.cz

 


Poznámka pro editory:

Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, z. s., sdružuje více než 600 včelařů i zájemců o obor. Pro včelaře tu je od roku 2000. Za dobu svého působení pozitivně ovlivňuje obor včelařství v České republice a řady jejích členů i příznivců se rozrůstají. Propagace jednoduchých a udržitelných metod včelaření je od samého počátku prioritou sdružení. To se projevuje tématy i přístupem lektorů na vzdělávacích akcích pořádaných společností i při vydávání včelařského časopisu Moderní včelař.

 

www.psnv.cz

www.modernivcelar.eu